CLICK SAYA !

Friday, August 1, 2014

Selamat Hari Raya 2014!!

Assalamualaikum, haiii :))

wahhhh, dah 4 Syawal baru dapat update blog. nampak sangat kesibukan disitu. kesibukan beraya, layan anak-anak sedara yang bermacam-macam kerenah, kesibukan mengemas rumah yang dah macam kapal karam (tapi sekarang dah kembali normal, haha). nampak mudah tapiiii ALLAH je tahu rasa dia. takpe takpe, janji bahagia :) heee

Alhamdulillah, raya tahun ni dapat beraya dengan selamat dan happy. ingatkan tahun ni dapat berpuasa penuh dekat rumah (Melaka) tapi hajat tak kesampaian, tahun ni dah merantau ke Perak. dari awal puasa sampai habis Ramadan di negeri orang. perantauan lah katakan. hihi. Alhamdulillah, Hani dah mula study sekarang ni, Diploma In Nursing. so far okay, kawan-kawan sekelas, roommates semua, Alhamdulillah. pasal study, Hani cerita lain kali. nak fochussss RAYA! hehe.


macam biasa, 1 Syawal lepas Solat Hari Raya. siap-siap pergi kubur arwah Abah. along dengan abang bersih-bersihkan sikit kubur dan baca Yasinn. sebelum tu dah salam-salam dengan mak dan along, mintak maaf salah silap semua. yang best tahun ni, Hani tak nangis macam tahun-tahun lepas. hihi. tapi bila salam mak cakap "Selamat Hari Raya, Mak," sebak jugak cuma tahan. ego kononnya. haha.

2 Syawal, baru rumah penuh, along, angah dengan kak lang dah balik. abang dah balik Batu Pahat, rumah family Kak Amal. masa ni dah mula meriah dia hehe. ramai dah balik rumah mak kannnn. pagi-pagi dah siap nak pergi beraya rumah saudara-mara sebelah abah. tapi sebelum pergi, selfie duluuuu





ohhhh, Hani dah pandai guna monopod. haha. actually, monopod tu kak Lang yang belikannn. nak harap Hani beli? memang tak lah. saya kedekut, harap maklum. hihi :P okay mula pergi beraya ke Tangga Batu, Tanjung Kling dan Pokok Mangga. yang bestnya, Hani tak jadi driver tau hari tu. kita duduk sebelah je. haha :P




dekat Pokok Mangga. selfie sekejap dengan sepupu sepapat. kenangan kononnya. hihi :D

lepas tu patah balik ke Tangga Batu. singgah rumah makcik. makan-makan terus balik. Hani dengan Kak Lang hantar mak balik rumah lepas tu pergi Pantai Puteri, saje jalan-jalan! tiba-tiba Angah call suruh beli mee kuning. on je lah kata boleh beli tapi lambat la sampai rumah :D




actually, Hani rindu kak Lang ni. dia susah nak balik :( sebab busy kan. tu yang banyak habiskan masa berdua dengan dia hari tu. rindu masa zaman kecik-kecik. selalu buat apa-apa together. tapi since dah besar, dia dah ada tanggungjawab sendiri dan Hani busy study, so kurang lah masa kami bersama *tetiba rasa nak nangis* haha. 

semalam basuh kereta sama-sama dengan dia. main jirus-jirus air, wallahi memang rinduuuuu sangat zaman dulu. sebab Hani ingat, kami pernah basuh lantai rumah sama-sama lepas tu main air semua haha. rindunyaaaaa :') tiba-tiba ALLAH putarkan semua tu dalam fikiran ni dan automatik rasa sebak. 

Hani rapat dengan Along, Angah dan Kak Lang. tapi bila dah besar, Hani lebih rapat dengan Along dan Angah sebab diorang selalu balik. Kak Lang sangatttt jarang, since dah ada teknologi macam whatsapp ni lah baru rapat balik. ALLAH uji hubungan kami. like seriously, ALLAH uji sungguh-sungguh hubungan kami adik-beradik. tapi alhamdulillah, semua okay. Hani sayang family Hani. mereka family members yang awesome! hihi

*lap air mata*
okay sambung balik haha

3 Syawal, pergi Pasir Besar Negeri Sembilan.
beraya rumah Maklong sebelah mak. tak tahu nak cerita apa. tengok je lah gambar. hihi




okay, Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua silent readerssss!
maafkan salah silap andai terasa dengan penulisan-penulisan Hani selama ni, andai ada tersinggung hati terlebih menulis dalam blog ke sampai muak nak baca. hihi. maaf maaf maaf.

untuk sahabat fillah, maafkan diri ana atas salah silap yang dilakukan, terlebih bicara, terlebih beraksi dan terlebih apa-apa yang ana lakukan pada antum sekalian. maaf sangat-sangat. minta halal makan minum yang kita kongsi atau ana saja ambil untuk makan. maaf ye maaf.

Salam Aidilfitri to all readers and sahabat fillah!
bye, Assalamualaikum

*kenapa rasa post kali ni bosan?* :o

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY FRIENDSHIP

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

CLICK SAYA !

Copyright© All Right Reserved Hani Suhaila