CLICK SAYA !

Saturday, March 31, 2012

Lafaz Yang Tersimpan - UNIC


Lafaz yang Tersimpan - UNIC (Lyrics)


Luluh hatiku yang sayu
Menatap wajahmu tenang dalam lena
Kasih ku zahirkan laku
Sedangkan bibirku jauh dari lafaznya


Dan raut tuamu membekas jiwaku
Meredakan rindu mendamaikan kalbu
Tak mungkin kutemu iras sentuhanmu
Biarpun kuredah seluruh dunia
Mencari gantimu


Betapa sukarnya menyusun bicara
Meluahkan rasa menuturkan sayang
Kasih yang terlimpah hanya sekadar
Tingkah



Cuma ungkapan kebisuan yang
Melindungkan kalimah rahsia
Masih kubiarkan waktu

Melarikan lafaz kasihku padamu


Mengapakah sukar menyusun bicara
Meluahkan rasa menuturkan sayang
Kasih yang terlimpah hanyalah sekadarTingkah

Cumalah ungkapan bisu kalimah rahsia


Apakah yang hilang andai dilisankan
Bait penghargaan penuh kejujuran
Tak mungkin terlihat cinta yang merona

Jika hanya renungan mata yang bersuara
Bukan atur kata


Tiada lagi ertinya pengucapan
Andai akhir nafas di hujung helaan

Sebelum mata rapat terpejam
Usah biar kehilangan
Menggantikan lafaz yang tersimpan



Cerita Hani Suhaila

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera :D

hari tuh hani dah check SPAS hani . adesh . sangat sedih ! :'( memang terasa sangat kesedihan dan terasa kelemahan diri hani . kalau ada yang tak tahu SAPS tu apa , SAPS tu tempat nak check markah test or exam . keputusan tu terasa sedih siket . Allah je tahu result hani . tak perlu la mention dekat sini . bila compare dengan kawan kawan lain . memang la majoriti mereka sama macam hani je . tapi cita cita hani nak kalah kan seseorang . tapi hani masih tak mampu . menanges ? tak perlu cerita lah . hani sangat sangat kesal dengan ADD MATH hani . hani study ADD MATH tu sungguh sungguh . homework semua tak pernah tinggal ! hani study siang malam untuk ADD MATH . bila ujian satu tu , hani di beri kemudahan untuk jawab semua soalan . sangat senang bagi hani ! tapi bila dapat result . sangat mengecewakan . 

esoknya ada test ADD MATH dengan CHEMIST . hani hanya study ADD MATH sahaja . CHEMIST tu ? hani bangun pukul 4.00 pagi , baru la hani study CHEMIST . keputusan hani . hanya dapat G . lagi sekali , tak perlulah hani mention berapa hani dapat . alik tu ada latihan kawad . hani lambat keluar dari surau sebab tukar baju sambil nanges nanges . kawan hani pujuk tapi hani tak terpujuk . korang fahamkan apa hani rasa ? susah payah study dan hadap ADD MATH berhari hari . tapi masih dapat G . tak tahulah . kecewa sangat ! mungkin ke Allah nak uji hani ? mungkin masa SPM betol betol nanti dapat A+ ke kan ? Insya-Allah . Amin :') haih . tak faham betol . tengah tulis ni pun boleh nanges . hehe .

sekarang hani memang busy sangat . study , kawad and perbahasan . hari rabu ni , 04/04/2012 hani ada pertandingan bahas . 08/04/2012 - 14/04/2012 , perkhemahan PKBM dah mula . lepas ni hani akan fokus untuk study jeee . kalau hani dapat pergi KEBANGSAAN . hani buat istikharah dulu la , SPM hani lebih penting berbanding semua . doakan hani yang terbaik ye . Insya-Allah . Amin :')

Assalamualaikum

Monday, March 19, 2012

Bernarkah Ini Hakikatnya ?

sikap mu semakin hari semakin berubah
semakin kurang perhatian terhadapku
seolah olah aku hidup sendiri
perkataan "TUNANG" umpama hanya pada nama

aku cuba memahami kamu
kesibukan melanda dirimu kini
kamu lebih fokus kepada pelajaran
aku sedar itu dan aku tidak melarang untuk kau belajar

jika dulu aku merajuk
kau akan pujuk sehingga aku kembali seperti biasa
jika dulu kita berperang mulut
kau akan mengalah dan menenangkan aku

dulu . . apa saja yang aku mahukan dari mu
kau pasti akan penuhi
dulu . . kau sangat menjaga hati ku
sehingga kadang kala aku berasa aku terlalu manja denganmu

tapi kini hati aku kuat mengatakan
kau kini punya kekasih yang lain
sekuat mana aku menafikan
semakin kuat hati mengatakan kau ada yang lain !

kau seperti menyorokkan sesuatu dariku
andai kau curang . . jujurlah
jangan buat aku tertanya tanya sendirian
jangan biarkan aku mencari cari bukti seperti orang bodoh

ada yang lihat kau keluar dengan gadis lain
kelihatan antara kau dan dia
begitu mesra sekali gurauan dan manjanya
sehingga ada yang bertanya kepadaku . .
adakah kau masih milikku lagi

aku tak sanggup lagi sayang
hanya kejujuran darimu yang ku harapkan
aku tahu aku juga ada salahnya
salahku denganmu lebih teruk daripada ini

tapi janganlah kau menyeksa aku begini
kau melarang aku . . . .
untuk mencoretkan soal kita lagi di sini dan di mana mana
kau tahu . . aku keliru dengan sikap kamu

mana dia capital M yang aku kenal dulu ?
yang sangat penyayang , perihatin dan segala gala kebaikan yang lain
aku rindu sikap itu semua
aku rindukan capital M yang mula mula aku kenal dulu

sayang . . . .
katakanlah kau hanya ada aku
tiada yang lain yang lebih istimewa selain aku !
aku sangat sayangkan kamu . . . . sayang . . jujurlah

jika firasatku ini benar
kepada gadis yang berjaya mencuri hati sayangku
lepaskan lah sayangku kembali
kembalikan sayangku kepada aku kembali

aku tak sanggup menikmati keindahan alam ini tanpanya
dia sudah menjadi sebahagian daripada hatiku
kehilangan dia umpama
aku kehilangan separuh daripada nyawaku

gadis itu . . . . pulangkanlah kembali sayangku kepadaku
aku merayu dan memohon buatmu gadis
jika kau gadis yang baik dan solehah
janganlah kau menyeksa manusia sekaum denganmu

sayang . . . .
aku mahu kejujuranmu
katakan semua ini hanya tipu
buktikan bahawa segala ini hanya khayalanku sahaja

gadis itu . . . .
lepaskan si dia agar kami kembali bersatu
agar hati si dia hanya untukku
fahamilah hati seorang kekasih terhadap kekasihnya

Ya Allah . . . .
banyak dugaan kau terhadap hambamu ini
andai semua ini benar
bantulah aku untuk mendapatkan kembali cinta hatiku


coretan : Hani Suhaila

Friday, March 9, 2012

Teman Sehidup Semati



Tak perlu mencari teman secantik Balqis,
Andai diri tak sehebat Sulaiman.

Mengapa mengharap teman setampan Yusof,
Jika kasih tak setulus Zulaikha?

Tak perlu mengharap teman seteguh Ibrahim andai diri tidak sekuat Siti Hajar.

Dan mengapa didambakan teman sehidup bak Siti Khadijah kalau diri tidak sesempurna Rasulullah?

#Kaum adam boleh balas dengan jawapan ini.

Aku bukan Sulaiman untuk mendapat permata Balqis.
Aku juga tidak sekacak Yusof untuk memperoleh cinta Zulaikha.
Setiaku tidak dapat menandingi Ibrahim, jauh sekali cinta Siti Hajar.
Dan.. Aku tidak mengharap teman hidup yang seindah Siti Khadijah serta semanja Siti Aisyah kerana diriku tidak sehebat Muhammad Ya Rasulullah.

#Jadi, terima lah seseorang itu apa dengan apa adanya dia. 




Ketika Allah Menciptakan Wanita


Ketika Allah menciptakan wanita,

Malaikat datang dan bertanya, "Mengapa begitu lama, Tuhan?"

Tuhan menjawab, "Sudahkah kamu lihat semua detik yang AKU ciptakan untuknya?"

Dua tangan mesti di bersihkan, setidaknya terdiri dari 200 bahagian yang boleh di gerakan & berfungsi baik agar dapat mengolah berbagai jenis makanan...

Mampu memberikan kenyamanan bagi anak-anaknya...

Mempunyai pelukan yang menyembuhkan rasa sakit hati & kesengsaraan...

Dan semuanya cukup di lakukan dengan kedua tangan ini...

Malaikat menjawab, "Hanya dengan dua tangan ini?"

"Tetapi...,Engkau membuatnya begitu halus & lembut"

"Ya..., AKU membuatnya begitu lembut, tapi kamu belum dapat bayangkan kekuatan yang AKU berikan kepadanya agar ia dapat mengatasi banyak hal luar biasa"

"Apakah dia mampu berfikir?" Tanya Malaikat

Tuhan menjawab, "Tidak hanya berfikir, dia juga mampu berunding dan mengutarakan pendapatnya

Malaikat itu menyentuh dadanya,
"Tuhan, Engkau buat ciptaan ini kelihatan lemah & rapuh, seolah banyak sekali beban untuknya"

"Itu bukan kerapuhan, itu air mata. AKU berikan padanya supaya dia boleh mengekspresikan kegembiraan, kegalauan, cinta, kesepian, penderitaan, dan rasa bangga"

"Engkau memikirkan segala sesuatunya, wanita ciptaan-Mu ini sungguh menakjubkan"

"Ya....., Harus...!!! Wanita ini mempunyai kekuatan untuk mempersona lelaki...

Dia dapat mengatasi beban hidup, mampu menyimpan kebahagiaan dan pendapatnya sendiri...

Mampu tersenyum bahkan ketika hatinya menjerit...

Mampu tertawa saat hatinya menangis...

Dia boleh berkorban demi orang yang di kasihinya...

Dia boleh melawan ketidakadilan...

Dia bersorak disaat melihat temannya bahagia...

Hatinya terluka saat melihat kesedihan...

Dia tahu sebuah ciuman & pelukan dapat menyembuhkan luka...

"CINTANYA TANPA SYARAT"

Malaikat sangat kagum, "Lalu apa kekurangannya?"

Tuhan menjawab, "Hanya satu hal....., Dia terkadang lupa betapa berharganya dia"




Thursday, March 8, 2012

Choral Speaking by 5 Science


Assalamualaikum and hellouh' 
nak story siket pasal kelas hani . 5 Science . whoooaaa . dengar nama macam gempak je tapi kan budak budak dia semua sengal sengal . erti kata lain . gila gila and sporting :D dekat pic bawah ni pic kelas kami . semart kan ? :P pic ni diambil masa hari sukan sekolah tahun 2011 bersama cikgu practical kami . Ticer Ruhilah . hikk hokk .


tahun ni kelas kami kena buat persembahan untuk sekolah sempena Thursday is English Day's . heeee . dengar dia macam gempak je tapi penat kita orang fikir nak buat apa . lepas tu ada member nak buat choral speaking . whoaaa . terus accept je sebab dah tak tahu nak buat apa . kelas kami ada 18 orang . 2 orang main guitar untuk adakan siket alunan music dalam tu , budak budak tu nama dia Encik Ahmad Tajuddin (Din Dang) and Encik Naharuddin (Nahar) , selebihnya bercakap benda benda pelik . Instructor kita orang pulak Cik Siti Aqilah (Qila) :D

dah seminggu berlatih . fuyooo ! sangat best lah . gempak gila kan ? korang apa tahu ? kita orang berlatih dekat music room . sejuk pulak tu sebab ada air-cond . sangat gempak ! :D bila dah penat berlatih , semua tidur . lena gila . nampak sangat penat . hani dah dua hari tidur dalam tu . hehe . 

tu saja nak share . hope hepy selalu . nanti story lagi . 
Assalamualaikum and byebye !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY FRIENDSHIP

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

CLICK SAYA !

Copyright© All Right Reserved Hani Suhaila