CLICK SAYA !

Monday, May 21, 2012

Sahabat :D

Assalamualaikum ~ 
ni hani nak cerita something ni :D tadi dekat sekolah , hani ni bergaduh dengan kawan baik hani . adesh . macam sengal pun ada . hani rasa hani ni macam mangsa keadaan . actually , dia tu adik kepada boyfiee hani . satu kelas dan satu kepala xD . nak dijadikan cerita , dia datang pepagi kat sekolah terus pergi teratak ilmu kat SMKSU . teratak ilmu tu kira macam pondok belajar lah kan :) hani tak perasan sebab tengah memorize pasal BIOLOGY . pagi tu hani ada exam BIO . kawan kawan pun tau hani ni otak BIO . so , mereka ada tanya hani sikit sikit dan hani memang fokus utuk BIO ni lebih ;) ape pasal cerita pasal ni pulak ? 

okayyyyy ! sambung balik .

hani tak perasan dia datang , sebab selalu kalau dia datang . dia panggil hani . ni dia buat tak paham je -.-' dia  buat bodoh je dengan hani . buat tak faham . muka hani pun dia tak nak padang . haihh . terasa hina sangat kot . hani tanya dia banyak kali . hani buat salah kat dia ke ? dia cakap tak ada . tapi buat muka ketat . sabar je la kan . hani malas fikir panjang . taknak kusut kan kepala yang selalu berguguran rambut ni (jangan botak tengah sudah) haha :D 

pic yang paling semart dari kami . hani dengan nadzirah ni sama sama suka pic ni ;)

mula mula exam paper 1 ow . senang ak gila la soalan dia . bukan riak tapi memang senang -.-' lepas tu paper 3 . pun senang juga . masuk paper 2 . huihuii . structure question dia payah woo . tapi essay senang XD start paper 2 tu , hani dah mula tension . hati ni panas jeeee . lepas tu terfikir pasal kawan hani tu . adeh -.-' masa ak balik tu , dia keluar kelas dulu . hani pergi kejar dia , tarik tangan dia dan cakap macam ni . ehem . ehem . 

"weyh , apa salah aku kat kau ni sampai kau layan aku macam ni sekali ? kalau aku salah , cakap ! aku tak ada buat apa apa salah dengan kau tapi asal kau buat aku macam ni ?" lepas tu dia diam jee -.-' makin meluap luap rasa geram ni . baik cakap dengan tiang ye dak ? :D sambung balik "kalau perangai aku buat kau tak suka , cakap ! aku boleh ubah . tapi masalahnya , kau langsung tak nak cakap dekat aku !" masa tu dia nak blaa dah ikut arah bertentangan dengan hani . hani halang dia dan cakap "suka hati kau la weyh ! kalau kau tak nak cakap , terpulang ! sedih kot kau buat aku macam ni ! " terus hani biarkan dia jala arah lain lepas tu dia jerit "kau tanya lah abang aku !" 

haaa . balik je , terus mesej abang dia marangkap my boyfiee . har har . tapi sejak dua menjak ni , hani dah malas ak gaduh . so , tanya baik baik . rupa rupanya dia mintak abang dia ni buatkan kerja physics dia . yang jadi masalahnya , benda tu kena buat dalam BM . kami ni belajar BI . dah tentu lah ak translate ke BM tu payah .  tapi boyfiee hani ni tolong hani translate kan . adik dia mintak buatkan jugak kerja physics tapi tukar ayat yang sama maksud . abang dia punya selenge boleh fikir adik dia nak kerja hani . haaa . tak nak tolong la adik dia tu kan maknanya . akibatnya , adik dia cop ALONG(abang dia) LEBIHKAN HANI BERBANDING ANGAH(kawan hani) ! dah pulak . aku mangsa keadaan . tidakkkk !

tapi sekarang ? okay dah . Alhamdulillah . salah siapa eh ? entah ! tak kesah la salah siapa pun kan . hani pun mesej jugak dengan kawan hani tu . dia pun mintak maaf jugak . so , hani mintak abang dia ni carikkan kerja tu untuk dia . hani sampai tak selera nak makan , tapi bila dia mesej dengan nada hepy . terus lapar . haha :D Alhamdulillah . tu lah dia kisah kami :) hehe

mata bulat O.O haha :D orang kata . masakan lidah lagi tergigit , inikan pula kita manusia biasa yag sering melakukan kesilapan . weeee :) hehe

tiga sekawan . tak boleh di pisahkan :D kalau hilang seorang ? tinggal ler dua je :(


ni ? haha :D tak ada kaitan :P abang nadzirah ni ;)

Friday, May 18, 2012

Opick ft. Amanda - Maha Melihat


Opick ft. Amanda - Maha Melihat (Lyrics)

seiring waktu berlalu
tangis tawa di nafasku
hitam putih di hidupku
jalani takdirku

tiada satu tersembunyi
tiada satu yang terlupa
segala apa yang terjadi
engkaulah saksinya

reff:
Kau yang Maha Melihat
Kau yang Maha Melihat
Kau yang Maha Pemaaf
padaMu hati bertobat

Kau yang Maha Pengasih
Kau yang Maha Penyayang
Kau yang Maha Pelindung
padaMu semua bertekun

yang dicinta kan pergi
yang didamba kan hilang
hidup kan terus berjalan
meski penuh dengan tangisan

andai bisa ku mengulang
waktu hilang dan terbuang
andai bisa ku kembali
hapus semua pedih

andai mungkin aku bisa
kembali ulang segalanya
tapi hidup takkan bisa
meski dengan air mata

repeat reff: [2x]



..Kata-Kata Indah..

Assalamualaikum
kepala sakit sakit sekarang ni tapi di dayakan juga untuk edit semua gambar gambar ni untuk tatapan semua:) hehe. dah terlalu lama tak post sesuatu , jadi malam ni hani post something yang sangat special . sebenarnya gambar yang hani edit dengan ayat ayat yang berunsurkan Islamik ni , hani dapat daro google . so , hani cuma edit semula ikut cita rasa hani lah:) ayat saja yang hani ambil . weee:)

ni gambar pertama sekali yang hani edit . semoga ianya berguna ye semua:)

ni gambar kedua yang hani edit . gunakanlah kata kata semangat ni ye:) hehe

p/s : hani edit semua ni sekadar suka suka dan untuk menenagkan hati hani yang dua tiga hari ni rasa tak tenang dan sedikit tidak bersemangat . dengan semua yang hani lakukan ini , harap harap dapat memuaskan hati hani sendiri dan orang sekeliling . Insya-Allah . amin:) 

Saturday, May 5, 2012

Devotees - Bersama


Bersama - Devotees (Lyrics)


Kita pernah bersama 
Menempuh onak dan duka 
Tidak pernah putus asa 
Walau dugaan datang melanda

Dikau pernah bertanya 
Bila bahgia akan tiba 
Ku berkata bersabarlah 
Serahkan saja pada yang ESA

Bila masanya menjelma 
Kebahgiaan akan tiba 
Namun tidak mungkin ku lupa 
Kenangan indah kita bersama

Menempuh onak cabaran 
Dan liku hidup yang panjang 
Tidak mungkin hidup ini sepi 
Selagi ku masih di sini

Kita pernah bersama 
Menempuh onak dan duka 
Tidak pernah putus asa 
Walau dugaan datang melanda

Bila masanya menjelma 
Kebahgiaan akan tiba 
Namun tidak mungkin ku lupa 
Kenangan indah kita bersama

Menempuh onak cabaran 
Dan liku hidup yang panjang 
Tidak mungkin hidup ini sepi 
Selagi ku masih di sini

Kini terungkai sudah 
kisah hidup kita 
Berbekal taat dan sabar 
Pastikan berjaya


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY FRIENDSHIP

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

CLICK SAYA !

Copyright© All Right Reserved Hani Suhaila