CLICK SAYA !

Sunday, August 3, 2014

Bla Bla Bla

Assalamualaikum :))

mula-mula sekali nak cakap, Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah sebab dapat beraya di Melaka, rumah saudara-mara dan sempat jumpa sahabat-sahabat mana yang sempat dan pergi rumah cikgu-cikgu mana yang dapat pergi. hehe. bersyukurrrrrrr sangat! sebab susah sangat sebelum ni nak pergi beraya dengan kawan-kawan dan ke rumah cikgu-cikgu. kalau masa sekolah dulu, fikirkan transport. kalau waktu sekarang, kekangan masa sebab terikat dengan study kan. so, ALLAH bagi ruang sikit ni dapatlah rapatkan dan ikatkan ukhuwah sesama sahabat fillah dan cikgu-cikgu zaman sekolah dulu. hehe :))

macam biasa bila cuti mesti dan mesti dan mesti jumpa Aqilah!!!! tapi kali ni tambah sikit, ada Mai dengan Hami dannnnn jumpa Nadzirah :)) hihi



kami beraya ke rumah Nadzirah, dan dapatlah jumpa mak Nadzirah, Cikgu Hayati dengan bekas cikgu HEM sekolah kami, Cikgu Yazed. yang kelakarnya, Mai takut gila nak jumpa cikgu Yazed macam orang tu nak telan dia. padahal cikgu biasa-biasa je. (-_-") 


perjalanan diteruskan ke rumah Cikgu Liza!
dannnn jumpa lah bekas budak-budak lelaki kelas 5 Sains duluuuu. tak sempat berbual sangat dengan diorang tapi ada lah sakat-sakat sikit. semua dah macam bapak orang. dengan suaranya, dengan gayanya. sesuai dah jadi bapak orang. heee :D

disebabkan kami tak sempat nak selfie dekat rumah cikgu Liza, jadi selfie dekat dalam kereta pun boleh :P

muka pucat sebab tak suka make-up satu hal, satu hal lagi penat dan tak cukup rehat. yang penting seronok! hihi :P



okay next!
seperti yang Hani dah janji dalam post sebelum ni dan pada diri Hani, nak share pengalaman yang tak seberapa nak ada dekat KSKB SAS. so far, Alhamdulillah semua okay. cuma kena rajin study dan rasanya habit dekat matrik (struggle, iyeke? haha) kena diperkuatkan lagi laaa. especially subject Anatomy & Physiology (A&P) sebab dia 100% Biology and 100% human's body function.

Nursing (B) with seniorssss
9 Male Nurses | 51 Female Nurses

sama macam dekat matrik, ada mid sem examination dan final exam. so, perlu berdepan dengan 2 jenis exam je lah tapi every chapter should have at least one test. so, Hani ada 5 subject kena catch up and of course lah kena kerja keras lebih nak menghadap test test test yang lecturer buat. be strong je la. for the bright coming future, riteeee :P


tapi Hani sangat tak sabarrrrr nak pergi practical! nak masuk wad! *joget-joget* haha, sebab apa? entah! rasa seronok! walaupun otak dah kata 'mesti penat' tapi hati kata 'tak apa! best tau. enjoy' hihi. tiba-tiba mak kata, dulu masa Hani kecik-kecik dalam umur 5-6 tahun. Angah demam masa tu, Hani pergi ambil paracetamol dengan air suruh angah makan. bila angah tak nak makan, Hani marah dia. heee. lepas tu masa arwah abah pulak, bila mak bawak pergi melawat abah. Hani mulalah, ambil air lap tangan dia, selimut kan dia. senang cerita macam tengah jaga dia la konon (tangan dibahu, mata keatas) hihi. so mak kata nampak dah ciri-ciri ke arah perubatan tu.

saja share. haha :P

oh yeeee, Hani baru sedar yang Hani dah masuk dalam bidang perubatan even bukan DOCTOR tapi dah bahagian perubatan lah. Hani sedar benda ni masa minggu orentasi. masa orentasi tu, Encik Yong cakap yang kami dah selamat masuk dalam bidang perubatan, bidang yang mulia. masa tu rasa macam kena sambar kilat. zuppp! teringat dulu dulu dulu, cita-cita Hani ni nak jadi Doctor, kiranya bidang perubatan tapi sekarang masuk nursing. korang faham tak apa Hani cakap ni? 
*kenapa aku rasa macam korang tak faham je* (-_-"")

hahhhh tak apa lah, point kat sini cuma nak cakap apa yang Hani pernah cakap pernah mintak dekat ALLAH, Dia dah kabulkan sedikit demi sedikit. Alhamdulillah. mungkin lepas ni Dia akan pertemukan Hani dengan jodoh yang Hani tungguuuu sangat-sangat. eh? haha 
*abaikan perkara ini*

ehhhh ni nak cerita. hari tu Hani kena check roommate sebab nak kena settlekan assignment. pergilah bilik senior (kak Fatin) sebab nak pinjam stethoscope dengan uniform nurse sebab nak buat tangkap gambar passport dengan uniform. balik bilik terus cuba pakai stethoscope dan dengar bunyi jantung dannnnnn, alahai comelnya bunyi jantung, hahaha. satu bilik gelak. lepas tu dengar bunyi perut (bowel sound) dan gelak lagi haha. malam tu memang berdekak lah gelak. budak jakun memang begini. ngah ngah :P


hmmm untuk classmates pulak, Hani punya penghulu cakap
"kau ni mula-mula aku ingat pendiam tapi hyper rupanya,"
dah Hani memang macam ni, hyper dan peramah pada orang yang dikenali sahaja. cuba kalau tak kena, alahai baik dan sopannya Hani Suhaila ni. cehhh! :D

Penghulu Penghuluwati Nursing (B)



classmates semua okay, Alhamdulillah. haaa teringat masa mula-mula datang sana dulu. masa minggu orentasi lagi, mak call je, Hani menangis. Izmil pun ada call, jawab je call Izmil terus menangis. kalut budak tu jenuh nak memujuk kawan dia yang suka menangis ni. haha. Rabi, Lala, Maysa pulak bila diorang Whatsapp, Hani menangis lagiiii. masa tu rasa rinduuuuuu sangat dekat mereka :( masuk bilik je Hani teringat dekat mereka tapi dekat sana, penghuninya dah lain :( selalu tengok gambar diorang dekat sana sebelum tidur. serious rindu! Muzamil pulak boleh mesej "cek dengaq ada orang menangis dekat sana. sabaq naaa. tempat baru memang macam tu tapi Hani tak jumpa dah kawan macam cek, Rabi, Lala, Maysa, Izmil, Shira," cisss! perli betul mesej dia. tapi ada nasihat jugak yang hujung-hujung tu. heee

seminggu kat sana, hari-hari call mak sampai topup habis. heeee. sampai mak kata 
"dah lah tu call, nanti kredit habis pulak,"
"alaaa, call mak je pun nak berkira payah lah!," Hani protes
"nanti nak call pakwe tak boleh pulak..,"
"kite tak ada pakwe. ishhh,"

hmmm tu alasan yang mak gunakan sekarang. nak call pakwe, mesej pakwe. pakwe tak ada call ke? masalanya anak dia tak ada pakwe. dan mak tahu bila cakap pasal pakwe je, Hani kalah! grrrrrr! (-_-)

role play team ~

hmmmm tu je lah nak cerita. tak tahu nak cerita apa lah. anyway esok (3 Ogos 2014), Hani dah balik kolej. so, as usual Hani minta doa-doa kalian mengiringi Hani ke sana dan sepanjang Hani di sana. In Shaa ALLAH ada waktu terluang, Hani update lagi ye. Doakan kejayaan Hani dan doakan juga untuk saudara-saudara kita di Gaza dan Syria. In Shaa ALLAH.

Jazakallah Kheyr!
bye, Assalamualaikum :))

*oh yeee, nanti view post yang pasal raya ye. click sini Selamat Hari Raya 2014*


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY FRIENDSHIP

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

CLICK SAYA !

Copyright© All Right Reserved Hani Suhaila